MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Novinka v MŠ Větrná: Individuální schůzky s rodiči ve všech třídách

S novinkou ve způsobu komunikace s rodiči vstupuje do roku 2020 českobudějovická Mateřská škola Větrná. Sedmitřídní mateřinka se 168 dětmi nově zavádí

Václav Krištůfek získal Náprstkovu medaili za popularizaci vědy

Čestnou medaili Vojtěcha Náprstka za zásluhy v popularizaci vědy převzal Václav Krištůfek z Biologického centra AV ČR. Na českobudějovickém pracovišti

Legendární Noc na Karlštejně jede na turné

Originální inscenace muzikálu Noc na Karlštejně v létě 2020 míří z důvodu rekonstrukce hradu Karlštejn na zámky a hrady v Česku, na Moravě a na Sloven

DNES SE STALO

HISTORIE27. února 1784

po silné oblevě postihla Prahu velká povodeň, která dosáhla vrcholu 28. 2., kdy na Staroměstském náměstí bylo 30 cm vody.

VESMÍR27. února 827

byl zaznamenaný 15. průlet Halleyovy komety.

POZVÁNKA OBRAZEM